Tidningen Fönstret updated their status.

Fönstrets chefredaktör JONAS HELLING: "SDs analysförmåga på datorspelsnivå"

Läs den här valanalysen av topp-SD:aren Mattias Karlsson. Jag lovar, sen kommer du förstå varför det fortfarande är så tandvärks-ilande viktigt att SD inte behandlas som ett demokratiskt parti.

Han har skrivit en text som man först tror är nedplitad av valfri skinnskalle på lördagsfyllan. Sen tvingas jag nypa mig i armen och inse att den faktiskt är nedtecknad av SD:s gruppledare i riksdagen, en av Sv...eriges högst uppsatta politiker.

Mattias Karlsson jämför alltså valresultatet i det demokratiska landet Sverige, med tider då "utländska fogdar förtryckte befolkningen" och vi "stod ensamma mot en samlad styrka av Europas stormakter".
Han menar på fullt allvar att vi som lever i Sverige, ett av världens mest stabila och framgångsrika länder, år 2018 är indragna i en "existentiell kamp" om vår "kulturs" och vår "nations" överlevnad.

Man nyper sig hårt även i andra armen och undrar:
1. Ligger SD:s partihögkvarter inhyst på Historiska museet, på 1600-talsavdelningen, i en monter bredvid genomgången av slaget vid Lützen?
2. Vad är det som hotar den svenska "kulturen" och "nationen" – är det bara muslimerna eller också alla Europas "fogdar" och "stormakter"? Kanske deras brieost också? Och Audis, och biergartens och tulpaner och tapas? Hur många samarbeten med omvärlden måste vi avsluta för att Mattias Karlsson ska känna sig trygg? Hur många tulltjänstemän anställas, en miljon? Hur många fler bombplan köpas in, fyra tusen, räcker det? Ska vi ens låta Öresundsbron stå kvar?

3. Och när vi lämnat har EU, vad gör vi då? Ska vi lämna FN också? För att inte tala om Hansan, är den verkligen till fördel för Sveriges "kultur" och "nation"? Det råder nog delade meningar om det, åtminstone bland forskarna på Rasbiologiska institutet.

Mattias Karlsson uttrycker sig e x a k t så som alla anti-demokrater alltid har gjort, från kommunister till fascister: Som om det politiska läget är ett "krig" och att "ödet" eller "historien" har utnämnt just dem till försvarare av det goda.

Skälet till att han använder bomblarmstonläge är naturligtvis väldigt genomtänkt – den enda situation då någon vettig människa skulle överväga att lockas av extremisters budskap, det är ju just när hen upplever sig på allvar vara utsatt för en krigssituation.

Enda gången kommunister och fascister växer, det är i orostid. Det är därför de är så måna om att skapa bilden av just oro. Och i värsta fall, av att fysiskt och handgripligen vara med och skapa själva oron.

Kort sagt: Mattias Karlssons världsbild har en intellektuell skärpa i nivå med valfritt slagfältsdatorspel – goda riddaren mot onda riddaren. "Vi" mot "dom", total frånvaro av nyanser. Vi såg vad en sådan världsbild kan ställa till när en ensam galning som Breivik använde den som omvärldsanalys.

Jag tror inte att Mattias Karlsson är Breivik, men när ledargarnityret i Sveriges tredje största parti har en analysförmåga som Gustav ll Adolfs blodiga skjorta, då vill jag i n t e att de ska bjudas in att fatta ett enda beslut om m i t t land.

https://www.aftonbladet.se/…/sds-mattias-karlsson-finns-bar…

See More

Målgruppsinformation

About This Facebook Ad

One reason you're seeing this ad is that Tidningen Fönstret wants to reach people who like their page.
There may be other reasons you're seeing this ad, including that Tidningen Fönstret wants to reach people ages 18 and older who live in Sweden. This is information based on your Facebook profile and where you've connected to the internet.
Tell Us What You Think
Was this explanation useful?
Thanks for your rating.

Ser du inga annonser? Missa inte att stänga av din adblocker.