Nu är det tydligt vad som gäller med arbetskläder inom vård och omsorg - Det är arbetsgivaren som ska stå för kläderna, bekosta dem samt ansvara för tvätten.

I kvinnodominerade yrken har frågan om arbetskläder varit en kamp som förts i många år. Så idag ska vi fira en stor facklig framgång. För idag börjar nya regler gälla för arbetskläder inom Vård och Omsorg. Nu är det arbetsgivare som ska stå för kostnaden av arbetskläder och ansvara för tvätten. En fråga vi drivit hårt ...från Kommunal. Både lokalt och nationellt. Alla protester och krav på rättvisa har gett resultat. En av alla som drivit frågan är Monica, medlem och skyddsombud i Kommunal. Därför jag ringde jag upp henne för att tacka för allt arbete. Det har varit en lång kamp, men tillsammans gör vi skillnad!

Lyssna gärna på vårt samtal nedan och vill du veta vad detta innebär för dig, läs då mer på www.kommunal.se/arbetsklader
Tycker du detta är en lika viktig fråga som Monica? Dela och gilla gärna inlägget!

Visa mer
-1:42
Det verkar som om du har problem med att spela upp den här videon. Försök i så fall att starta om din webbläsare.
Stäng
Upplagd av Tobias Baudin
815 visningar

Målgruppsinformation

Om den här Facebook-annonsen

Du ser den här annonsen eftersom Tobias Baudin vill nå personer i åldern 18 och uppåt som bor i Stockholm County. Den här informationen baseras på din Facebook-profil och på var du anslutit till internet.
Berätta vad du tycker
Var den här förklaringen till hjälp?
Tack för din betygsättning.

Ser du inga annonser? Missa inte att stänga av din adblocker.